Kaj je HrbtenicaPLUS?

Mehanska masaža hrbta zmanjšuje prsno in ledveno krivino ter sprosti mišice medenice. Izboljša držo ter vzpostavi pravilno gibanje telesa. Masaža hrbta odpravi sklepno bolečino v ramenih, sprosti vezna tkiva ter izboljša gibljivost ramenskega sklepa. Lajša tudi bolečine v rokah in glavobole, ki so lahko posledica napetih hrbteničnih mišic. Odlično prekrvavi hrbtenico in zmanjšuje mravljinčenje v rokah. Elektroterapija, ki jo tudi izvajamo, pa ohranjata dober mišični tonus.

Mehanska masaža hrbta pomaga pri naslednjih problemih: lumbago, stare poškodbe hrbtenice, posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išijas,…

Redna masaža hrbta uspešno lajša kronične težave, ki nastanejo zaradi degenerativnih sprememb.

Ker gre za neinvazivno terapijo brez uporabe zdravil, je lahko termomehanska masaža primerna za ljudi z različnimi zdravstvenimi težavami, vključno s tistimi, ki okrevajo po poškodbah ali operacijah.

Učinkovito lajšanje bolečin

Mehanska masaža in raztegovanje hrbta pomagajo zmanjšati ali odpraviti bolečine pri boleznih vezivnega tkiva ter spodbujajo ravnovesje v telesu, spodbujajo naravno stanje zdravega telesa. S terapijami na termomehanski postelji si izboljšamo, obnovimo ali vzdržujemo maksimalno gibanje hrbtenice in splošno dobro počutje ter prekrvavitev.

Zakaj je izboljšanje prekrvavitve tako pomembno? Slaba cirkulacija se pojavi zaradi številnih razlogov; zamašitev arterij, ven, sladkorne bolezni, premalo gibanja, celodnevnega sedenja v službi, poškodb itd. Slaba cirkulacija lahko prepreči, da bi vaši organi prejeli vsa hranila, ki jih potrebujejo za pravilno delovanje. Lahko prepreči dostop kisika do mišic in upočasni sproščanje mlečne kisline in odpadkov iz telesa. Vaše telo tako postane utrujeno in počasno.

Mehanska masaža hrbta in globoko pronicanje infrardeče toplote pomagata povečati cirkulacijo po celem telesu, saj lahko infrardeča toplota prodre do 6 centimetrov globoko. Deluje na celični ravni za nežno razstrupljanje telesa, spodbudi presnovo, okrepi imunski sistem in predvsem regeneracijo celic. Postelje imajo tudi dodatni dozer z infrardečo toploto, katerega lahko po potrebi nastavimo na različna boleča mesta. Infrardeča toplota pomaga tudi pri hitrejšem celjenju globokih tkiv in zmanjša bolečino, (stare poškodbe, nategi, zvini, špotne poškodbe, menstrualne krče, bolečino pri artritisu, ...)

Čudež - termomehanska masažna postelja

Človek je psihofizično bitje, zato je v sodobnem stresnem življenju masaža še posebno pomembna in potrebna. Po vsakem večurnem sedenju, fizičnem delu ali aktivnemu športu se prileže sprostitev. Saj je zdrava hrbtenica steber življenja!

Kako naša termomehanska masažna postelja deluje?

Termomehanska terapevska masaža deluje v kombinaciji 6-ih različnih metod.

- Osnovna toplotna masaža zgornjega dela telesa; vrat, hrbet, križ.

- Učinek moksibustije; izvaja se mehanska masaža hrbta z žadastimi kroglicami, ki segrevajo telo. Pomaga pri lajšanju bolečin v hrbtu, izboljšanju drže in zmanjšanju napetosti. Moksibustija deluje na akupunkturne točke in pomaga spodbuditi pretok energije v telesu, izboljšati imunski sistem in lajšati bolečine. Kombinacija toplote in masaže koristi za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih ter izboljšanje splošnega zdravja.

- Učinek akupresure; ob masaži se žadaste kroglice, ki so nameščene v postelji, premikajo od glave do trtice in pritiskajo ter stimulirajo akupunkturne točke. Pomaga pri lajšanju bolečin v različnih delih delesa, izboljšanju krvnega obtoka in s tem spodbudi obnovitveni proces v telesu, izbolšanje spanca...

- Raztegovanje hrbtenice; s fiksiranjem vrata ali nog se telo spusti do določenega kota, da visi. Ob raztegovanju se istočasno izvaja mehanska masaža z žadnimi kroglicami. Raztegovanje pomaga za lajšanje bolečin v hrbtu, izboljša se gibljivost in fleksibilnost hrbtenice. Zaradi izboljšanja krvnega obtoka v hrbtenici se regenerirajo medvretenčne vezi in se posledično izboljša splošno zdravje hrbtenice.

- Infrardeči žarki; žadne kroglice oddajajo infrardeče žarke. Gre za nevidno obliko sevanja, ki prodre v globlje plasti tkiv, (od 5 do 7 cm) in s tem pospešujejo krvni obtok in metabolizem. Ko se infrardeči žarki absorbirajo v telo, se pretvorijo v toploto, ki poveča pretok krvi in sprosti mišice. To lahko prispeva k zmanjšanju bolečin v mišicah in sklepih ter izboljšanju gibljivosti. Raziskave so pokazale, da lahko infrardeče sevanje zmanjša raven kortizola, hormona stresa, v telesu. To lahko prispeva k bolj sproščenemu in umirjenemu počutju. Infrardeči žarki se pogosto uporabljajo kot dopolnilna terapija za lajšanje bolečin in drugih simptomov nekaterih bolezni, kot so artritis, revmatizem, fibromialgija in druge bolezni mišično-skeletnega sistema.

- Elektroterapija s 4 različnimi valovi; električni impulzi se uporabljajo za stimulacijo živčnih vlaken in mišic, kar lahko izboljša krvni obtok, lajša bolečine, zmanjšuje vnetja, izboljša gibljivost in zmanjšuje mišične krče. Elektroterapija se uporablja tudi za izboljšanje mišične moči in vzdržljivosti, kar je lahko koristno pri okrevanju po poškodbah ali operacijah.

Več informacij najdete v razdelku Pogosta vprašanja. Kliknite tukaj.